over infraroodstraling


infraroodverwarming en de warmteafgifteInfraroodverwarming werkt door het voorzien van een onzichtbare elektromagnetische straling die een golflengte hebben die tussen 780 nm en 1 mm ligt.


Verwarmen via infrarood stralen bestaat al sinds het ontstaan van de aarde. Onze grootste infrarood verwarming is natuurlijk de zon welke zelfs een ijskoude winterdag lekker warm kan doen aanvoelen.


Via ditzelfde principe werkt een infrarood verwarming ook voor uw huis. Onze infrarood warmte apparaten zullen dankzij hun straling alle objecten in de ruimte verwarmen op dezelfde wijze als de zon dit zou doen. Als infrarood stralen een oppervlak raken dan staan die een bepaalde warmte af aan dat oppervlak ongeacht de temperatuur van de omgeving. De meeste objecten absorberen immers deze infrarood warmte en geven ze langzaam terug af. Hetzelfde geldt uiteraard ook voor de mensen.
Infrarood verwarming of IR verwarming is aan een snelle opmars bezig als verwarmingskeuze voor thuis, op kantoor, werkplaats en zelfs op uw terras, patio of balkon. Verwarmen op infrarood heeft dan ook tal van voordelen. Om er slechts enkele te noemen:

  • Energiezuining: Infrarood verwarmingspanelen zijn zeer energiezuinig en beperken het energieverbruik tot 50% van de traditionele  manieren van verwarmen.
  • Zuinig: De van infrarood verwarming wordt laag gehouden, omdat er geen zware installatiekosten aan verbonden zijn. Met een eenvoudig stopcontact kunt u al van start gaan.
  • Gezond: Het is een heel comfortabele manier van verwarmen, die bovendien gunstige effecten heeft op de gezondheid.
  • Ecologisch: Ook bent u met infrarood panelen heel ecologisch bezig: behalve de lage energiekosten, bestaan de verwarmingspanelen  uit gerecycleerd materiaal.
Infrarood maakt deel uit van het Elektromagmetisch Spectrum en is op te delen in:
infraroodverwarming en het infraroodspectrum

Lange en Middenlange Golf Infrarood verwarming is niet zichtbaar en verwarmt d.m.v. infrarood warmtestraling en warme lucht. In praktijk zal wordt eerst het object / mens verwarmt en vervolgens wordt de ruimte gevult met warme lucht. Deze vorm van verwarmen is de meest gebruikelijke binnenshuis.

Korte Golf Infrarood verwarming heeft wel zichtbaar licht binnen het spectrum en verwarmt door de infrarood warmtestraling op het object / mens en wordt normaal gesproken buiten op het terras toegepast. Immers produceert deze vorm van verwarmen geen warme lucht, welke lichter is dan koude en vervolgens opstijgt cq wegwaait. Korte golf stralers worden ook wel als spotverwarming in hoge werkplaatsen e.d. gebruikt, Het rendement van een kwaliteitsstraler is dan ook tot 98%! De Korte Golf Straler verwarmt onmiddellijk bij inschakeling.
infraroodverwarming en het infraroodspectrum


Toepassingen: woonhuis, kantoor, fysiotherapie, ziekenhuis, badkamer, terras, werkplaats, magazijnen, scholen, thuiskantoor, veranda, hobbyruimte, garage, zolder, behandelkamer, wachtkamer, serre, entree, showroom, werkkamer, studeerkamer, slaapkamer, woonkamer, keuken, tuinhuis, patio, dierenverblijf, etc


Voordelen: besparing energiekosten, aangename warmte, spotverwarming, bijverwarming, hoofdverwarming, eenvoudige installatie, regelmogelijkheden, etc

 conventionele verwarming tegen infraroodverwarming

Bij de conventionele verwarming wordt er warme lucht aangemaakt. Deze stijgt op en verdeelt zich aan het plafond en vult de ruimte van boven. Onderin blijft het onaangenaam. Pas als de gehele ruimte gevuld is met warme lucht wordt het warm (met dikke lucht).

Infraroodpanelen en Infraroodstralers werken precies andersom. Door de infrarode warmtestralen wordt juist de mens, zijn kleding en de objecten in de ruimte verwarmd doordat het infrarode spectrum wordt opgenomen en ook weer energie afgeeft. Hierdoor ontstaat een aangename warmte welke ook nog eens zuinig is!HET ELKTROMAGNETISCHE SPECTRUM

infraroodverwarming en het infraroodspectrum